Evde çiçek bakımı nasıl yapılır?
28 Haziran 2017

Evde çiçek bakımı nasıl yapılır?

Nem seviyeleri

Evde çiçek bakımında nem değeri çok önemli. Mevsim değişiklikleri kadar, evinizin ortamına uygun çiçekleri de seçmeniz aynı oranda önem taşıyor. Örneğin, tropikal bitkilerin neme daha çok ihtiyacı vardır. Ancak ısı oranı daha düşük bir yerde yaşıyorsanız, saksının dibine çakıl yerleştirerek ya da saksıyı su dolu bir çanağın içine koyarak daha fazla nem sağlayabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise sprey şişesi ile bitkinin yapraklarını nemlendirebilirsiniz.

Sulama

Evde çiçek bakımında altın kural yeteri kadar sulamaktan geçiyor. Bitkilere fazla sulama yapıldığında kökleri çürümeye başlar. Sulama aralıklarını toprağın kuruma oranına göre ayarladığınızda çiçeklerin ömrü daha uzun olur.

Gün ışığı

Çiçeklerinizin ömrü için ışık da su kadar önem taşıyor. Çiçeklerinizi evinizin gün ışığı alan bölgelerine yerleştirin. Türlerine göre, direk güneş ışığına ya da gölgeye ihtiyaç duyarlar.

Gübre

Bitkiler için genel bir kural, genellikle ilkbahar ve yaz olan büyüme dönemleri boyunca çözünür bir gübre ile 3 kez desteklemek yeterlidir.

Çiçek seçimi

Eğer çiçek bakma konusunda çok da sabırlı değilseniz, bakımı kolay olan türlere yönebilirsiniz. Örneğin, Afrika menekşesi ve aloe vera nispeten düşük bakım ister ve sıkı bir sulama zamanlaması gerektirmezler.

Yer sabitleme

Çiçeklerinizin yerini değiştirmek size cazip gelebilir, ancak çiçekler fazla yer değiştirmekten hoşlanmazlar. Onun için en uygun ışığı sağlayabildiğiniz yeri bulduğunuzda, çiçeğinizin yerini değiştirmemelisiniz.

Harita Verileri
Harita verileri ©2016 Google
Harita VerileriHarita verileri ©2016 Google
Harita verileri ©2016 Google
Harita
Uydu
50 m